Четвърти национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов”

В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители Центърът за ученическо техническо и научно творчество в Разград обявява началото на четвърто издание на националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов”.
За пръв път конкурсът е включен в националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката, а се организира отново с подкрепата на Община Разград, Националния дворец на децата и Регионален инспекторат по образованието, съобщи директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева.grigor
Основната тема на тази година е „Светът под лупа” в направления „Публицистика“ и „Радиожурналистика“. Жанровете са: интервю, публицистична статия, очерк, репортаж. В конкурса могат да участват ученици от ІІ до XII клас в три възрастови групи: ІІ-ІV клас, V – VIII клас и IX – XII клас. Допускат се индивидуални и колективни участия.
Сред целите на конкурса са: популяризиране личността на Григор Попов, провокиране на участниците да наблюдават света около себе си, да пишат по всички теми и проблеми, които ги вълнуват, излагайки личностна позиция; да насърчи тяхната творческа, изследователска, събирателска и краеведческа дейност.
Журито ще подкрепи автори, демонстрирали умения за селекция на събитията и създаване на журналистически текстове, както и умение за откриване и отразяване на новината в медийното пространство.
Срокът за изпращане на творбите е 5 март 2016 г., на адрес: гр. Разград, ул.„Трапезица” № 1, Център за ученическо техническо и научно творчество или на e-mail: gr.popov@abv.bg .
В първото – регионално издание на конкурса „Григор Попов, участваха 57 творби на 49 индивидуални участници и 6 колектива. Следващите издания са вече национални, в последната участваха деца от 13 области с общ брой 134 творби.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.