Д-р Ненков: Москов търси вариант да спре злоупотребите в болниците

„Министър Москов търси вариант да се намалят или прекратят злоупотребите в болниците, защото да си признаем има болници, които надписват пациенти, които реално не се лекуват изобщо или се лекуват много по-малко отколкото се записва и по този начин Здравната каса бива източвана“. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“ д-р Мирослав Ненков, бивш служебен министър.
„Може идеята с въвеждането на пръстови отпечатъци в болниците да не е идеална, но е факт, че в момента единственото, което може да направи министерството е да глоби дадена болница, но нищо по-голямо. Естествено отново го има момента с контрола върху изпълнението и на тази мярка, но то хората отговарящи за контрола са направили в момента така, че реално да няма контрол“.
„Специалистите уверяват, че производството на ваксина е цикличен процес, който продължава две години и именно затова дадени количества се заявяват предварително, за да може фирмата да включи дадената държава в списъка с държави, които да снабди с ваксини. Факт е обаче, че има начини как проблема с ваксините да бъде решен от отговорните институции, дали чрез рамкови договори с фирмите, дали по друг начин, но има и това, че ние не сме решили проблема е очевидно, защото нямаме желанието да го сторим“, каза д-р Ненков.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.