До тук: ДПС атакува Лудогорието с 38 кандидати за кметове на общини, липсват само предложенията за Цар Калоян

До този момент ДПС атакува Лудогорието с 38 кандидати за кметове на общини, липсват само предложенията за Цар Калоян. Очаква се общинското събрание да се случи на 26 август. Тук задължително трябва да направим уговорката, че в понеделник вечер ще има събрание и на общинската организация на партията в Разградска община. Преди две седмици градската организация номинира четирима: областния лидер, народния представител Ахмед Ахмедов, общинския председател д-р Левент Апти, зам.-кмета на община Разград Хасан Хасанов и ексдепутата Хами Хамиев. Според информация на e-Razgrad.bg три от предложенията ще издържат гласуването в понеделник, много вероятно е от списъка да отпадне Ахмед Ахмедов.

Иначе, на проведените в четвъртък вечер и вчера събрания в останалите общини, рекордът по дължина на списъка с номинации дойде от Исперих. „Ние тук винаги сме били различни“, коментира факта общинският партиен председател Адил Решидов. Бившият кмет на общината влиза в надпреварата в пряка конкуренция с депутата д-р Хасан Адемов, сегашния градоначалник Бейсим Басри, бившия зам.-спортен министър Ихсан Халил, ексобластния управител Бехчет Сюлейман, бизнесмена Мехмед Али и „огнената дама“ – бивш зам.-кмет и секретар на общината Джанан Родоплу. Това са основните играчи, но списъкът продължава до числото 15…
Кандидатите за кмет на Кубратска община се редуцираха от 9 на 7 заради два отвода, съобщи общинският председател на ДПС д-р Ибрахим Яхов. Той самият е в списъка. Редом с него са още сегашният кмет Ремзи Халилов, зам.-кметът Осман Чауш, Юзжан Али – бивш зам.-директор на ОД „Земеделие“, бизнесменът и общински съветник Гюнан Халил, служителят в НАП – Разград Ерхан Байрактар и директорът на Дневния център Танжу Фетта.
По брой номинации /шест/ за общински кмет, трета е организацията в Самуил. В списъка с предложенията съм и аз, каза настоящият кмет д-р Бетула Сали. Там още са председателят на ОбС и председател на общинската партийна организация Джевдет Азис, секретарят на общината Гюрсел Али, зам.-кметът Ахмед Мустафа, представителят на младежкото ДПС, бизнесменът от Здравец Тугнут Шукрю и ексдепутатът и настоящ бизнесмен Дауд Осман.
В Завет номинирани сме трима, съобщи сегашният кмет Ахтер Велиев. Другите двама са неговият заместник в общината Ертан Бахар и представителят на МДПС Самет Хасан – финансов контрольор в общинската администрация.
И в Лозница номинираните за кмет на общината са трима, съобщи общинският партиен председател Ибрахим Ахмедов. В списъка са сегашният градоначалник Айхан Хашимов, представителят на МДПС Исмаил Алиев и бившият зам.-областен управител Севгин Шукри.
По процедура, идната седмица списъкът с до тук 38 имена ще стигне до заседанието на Областния съвет, който до 30 август пък трябва да ги представи в централата на ДПС.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.