Ремонтират осем забавачници в община Разград, пуснаха за пет от тях втора обществена поръчка за теч на покривите им

Осем детски градини в община Разград ще бъдат ремонтирани, обяви в обществена поръчка преди няколко дни в сайта си Община Разград. Поканата търси изпълнител на неотложните ремонтни работи в сградите на ЦДГ „Здравец“ – с. Гецово, ЦДГ „Иглика”- с. Осенец, ЦДГ „Гълъбче”- с. Топчии, ЦДГ „Г.Димитров”- с. Благоево, ЦДГ №1 „Щастливо детство“ – с. Раковски, ЦДГ „Шестте ястребинчета“ – с. Липник, ЦДГ „Митко Палаузов“ – с. Киченица и ЦДГ „Радост“ – с. Мортагоново. Заделените за ремонтите от бюджета на общината средства са 8491 лева без ДДС.
Вчера в сайта на общината се появи обявление за нова обществена поръчка – този път за ремонт на покриви на детски градини. Прави впечатление, че и петте забавачници, включени в тази обществена поръчка, фигурират и в предната: ЦДГ „Гълъбче“ – Топчии, ЦДГ „Г.Димитров”- с. Благоево, ЦДГ №1 „Щастливо детство“ – с. Раковски, ЦДГ „Митко Палаузов“ – с. Киченица и ЦДГ „Радост“ – с. Мортагоново. Тук прогнозната стойност на поръчката за петте покрива е 8176 лева.
Ремонтът на осемте детски градини от първата поръчка включва демонтаж на стара и направа на нова хидроизолация, зидарски и мазачески работи, отстраняване на аварии в канализационната и водопроводна мрежа, демонтаж, ремонт и подмяна санитарни прибори, демонтаж и монтаж на подови настилки, стъргане на постна боя и цялостно възстановяване на стени и тавани. Срокът за подаване на офертите е 3 септември.
Новата поръчка за покривите включва демонтаж стара и направа нова хидроизолация, за да се отстранят течовете, демонтаж стара и монтаж нова ламаринена обшивка, пренареждане на цигли, подмазване капаци и дърводелски работи. Срокът за кандидатстване тук е 27 август.
Критерият за избор на изпълнител и в двете обществени поръчки ще бъде предложената най-ниска цена.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.