Посрещнахме „сребърния“ Христиан от „Спешъл олимпикс“

Днес в областната администрация в Разград тържествено бе посрещнат „сребърният“ атлет Христиан Данаилов, който участва в Световните летни игри Спешъл Олимпикс в Лос Анджелис. Заместник-областният управител Виолета Тодорова приветства момчето и подчерта, че това, че Христиан се завръща с два медала от олимпиадата – със сребърен медал на двойки и с 4-то място в индивидуалното класиране, показва, че той притежава всички качества, хъс и упоритост, за да развие добра спортна кариера.hris
Виолета Тодорова прочете и писмо от националния треньор по тенис на маса Красимир Колев, който бе с Христиан в САЩ.
Хрисиян получи като подарък от зам.-областния управител колаж със снимки от най-запомнящите се негови моменти в състезанието, а със съдействието на Момчил Костадинов –председател на Организационния комитет на НФК „Лудогорец” – футболна топка с автографи на играчите на „Лудогорец”, на които момчето е фен.
Христиан Данаилов е първият от Лудогорието, който участва в олимпиадата за деца и възрастни с интелектуални затруднения. Той е възпитаник на Ресурсния център в Разград, тренира тенис на маса от 2011 година, участвал е в състезания в страната и е стигал до почетната стълбичка.
Да сбъдне мечтата си за участие в олимпиадата в САЩ му помогнаха фирмите „Раломекс“АД – Завет и „Леорда 07“ ЕООД -Лозница, както и служителите в областната администрация в Разград.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.