7000 души ще алармират с подписите си Европа за продължаващото с години обгазяване на Разград

Ако общинските, държавните и европейските институции не се обърнат с лице към проблема, градът ще се организира в гражданско неподчинение

В подписката с петиция за адекватна намеса на държавата и общината за преустановяване на продължаващото вече четвърта година обгазяване на Разград са се подписали над 6500 души и тя ще бъде изпратена и на Европейската комисия, стана ясно на тазвечершния граждански митинг – протест под надслов „Стоп на геноцида в Разград – Искаме чист въздух“.
На поканата на деветчленния инициативен комитет да изразят категоричното си несъгласие с обгазяването на Разград с остри задушливи миризми откликнаха няколкостотин души, които първо бурно подкрепиха обръщението към всички тях, а и към всички разградчани на адвокат Калоян Монев, че ако и този път властта не се обърне с лице към проблема, то градът ще се организира в гражданско неподчинение и че ще намери начин и на другите да им пука за хората в столицата на Лудогорието.
Преди да се отправят и да блокират кръговото кръстовище, с телата си хората в множеството на пл. „Възраждане“ изписаха „СТИГА“. Последва шествие към кръговото, което хората с маски и противогази на лицата, свирки и протестни плакати в ръце,обиколиха няколко пъти.
На митинга не се появи нито един представител на държавната и общинска администрация, Общинския съвет в Разград, РИОСВ и РЗИ, специално поканени да се срещнат с протестиращите.
Преди да се разпръснат, хората си обещаха гражданското неподчинение да бъде на международния път Русе-Разград-Варна, а не на кръговото, убедени, че от там недоволството ще прокънти в ушите на управляващите – в общината и държавата.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.