Нови свидетели и техническа експертиза отложиха процеса срещу д-р Мичев

След като разпита явилите се свидетели, състав на Разградския районен съд отложи отново съдебния процес срещу разградския лекар д-р Бранимир Мичев и управителя на охранителна фирма от Кубрат Борис Пенев. Пръв показания даде Синан Писанцалъ, който в момента е в затвора за кражби. Той обаче не си спомнял нищо, затова съдът разпореди да бъдат прочетени показанията му, дадени на досъдебното производство.
Съдът прие исканията на защитата за назначаване на нова техническа експертиза и за разпит на двама нови свидетели. Поради тази причина следващото съдебно заседание бе насрочено за месец май.
Двамата подсъдими са обвинени, че като съизвършители са измамили бащата на осъдения Синан Писанцалъ, у когото възбудили и поддържали заблуждение, че срещу 10 600 лева, които ще платят на съдии, прокурори и фелдшера на ареста, ще изкарат сина му на свобода и ще отложат изтърпяването на ефективното наказание. При извършване на измамата с цел имотна облага подсъдимият Борис Пенев се представял за съдебен заседател, въпреки че през този период той не е бил вписан в списъка на Разградския окръжен съд. Д-р Бранимир Мичев е подсъдим и за подбуждане към престъпление на вещо лице да даде невярно заключение по назначената от Районната прокуратура в Разград съдебно-медицинска експертиза. С нея трябвало да се установи здравословното състояние на осъдения Синан Писанцалъ. В разговори с вещото лице д-р Бранимир Мичев поискал да бъде вписана несъществуваща диагноза на осъдения Синан, с което той да избегне изтърпяване на наказанието си в затвора.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.