Ден на отворените врати в Разградския музей

Във всички обекти на Регионалния исторически музей – Разград днес е „Ден на отворените врати“. Поводът – международната инициатива „Европейски дни на културното наследство“ до 18 септември, съобщиха от музея.
Темата, на настоящото издание на културната изява е „Дарителството“. По този повод, в къща „Акад. Анание Явашов“ през целия ден на вниманието на публиката ще бъде представено дарението от документи и снимки на фамилия Явашеви, направено от Евгения Явашева – правнучка на акад. Анание Явашов, актриса и драматург в Драматичен театър „Сава Огнянов“ – гр. Русе, което тя направи по време на организираното от нея „Соаре в къщата на академика“ в рамките на „Нощта на музея“ на 23 юни.
Кулминацията на събитието ще бъде от 17,00 часа в Етнографски музей – Разград, където ще бъде открита временна експозиция на дарения, постъпили в отделите на музея, които за първи път ще станат достояние на жителите и гостите на Разград.
Събитието ще бъде отбелязано също така и в къща – музей „Димитър Ненов“, където публиката отново ще има възможност да преживее емоциите от произведението на Пламен Беков „Киносюита“ , началният час на което ще бъде в 15,00 часа.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.