Японски учени създадоха лук, който не предизвиква сълзи

В Япония учени създадоха лук, от който при рязането не се плаче. Иноваторите работят за компанията House Foods Group INC („Хаус фудс груп Инк“) в страната на изгряващото слънце. Те съсредоточили усилията върху биохимичен процес, благодарение на който при рязане лукът не предизвиква сълзи у готвача.
Зеленчукът бе представен от ръководителя на японския екип Шинсуке Имай в Чиба в петък. Тайната е, че в този вид лук ензимите, които ни карат да плачем, са изключително малко. Иновацията е плод на 20-годишен труд от страна на Имай.
Лукът на японските учени ще се появи в търговската мрежа на островната държава през есента, а цената му ще е два пъти по-висока от тази на традиционния.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.