Шест пианистки от Музикалната школа „Илия Бърнев”- с куп награди от Международния конкурс „Vivapiano“

Шест талантливи момичета от Музикалната школа „Илия Бърнев” към читалище „Развитие” в Разград отново бяха сред най-добрите пианисти на престижния Международен конкурс „Vivapiano“ в София. Възпитаниците на преподавателката в школата Галина Героева доказаха по най-добър начин своите възможности на седмото издание на международната изява, което бе посветено тази година на 80-годишнината от рождението на именития български пианист Антон Диков.

За пореден път младите надежди се представиха блестящо и доказаха, че в Разград израстват отлични музикални изпълнители. Клавирното дуо Невена Цанкова и Цветимина Тончева спечели първо място в конкурса. Като индивидуална изпълнителка Невена Цанкова е на второ място в трета възрастова група. Цветимина Тончева е на трето място във втора възрастова група. Дериа Генджева е на второ място в 4-та възрастова група. Славена Петкова също е втора в 4-та възрастова група, 14-годишната Християна Наковска е класирана на второ място в 6 група, а 17-годишната Кристина Дончева също е втора, но вече в 7-ма възрастова група. Преподавателката по пиано Галина Героева е наградена за високи педагогически постижения.

На конкурса младите дарования са били оценявани от две журита, в които всички членове са ученици на Антон Диков. Развълнуваните момичета и тяхната щастлива преподавателка споделиха, че конкуренцията във всяка група е била много голяма. Но пианистките са се представили превъзходно, доволна е Галина Героева. След този пореден голям успех пианистките се готвят за други предстоящи конкурси.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.