Швед създаде хибрид на велосипед и автомобил

Шведският инженер и дизайнер Микаел Келман искал да си направи велосипед, който да може да кара и през студената скандинавска зима, но и да е по-удобен от традиционното колело. Така създал своя прототип PodRide, който дори на шега нарекъл „забавна и практична кола-велосипед“.
Сега всичко наричат изобретението му така – и то напълно сериозно. Защото това наистина е сериозно изобретение: изключително лек (68 кг), практичен (има просторен багажник, почти като на малък автомобил), развива скорост до 60 км.ч. Движи се с педали, като традиционен велосипед, но е снабден и с електродвигател, пише Temaonline.
При добро време предното и страничните прозорци могат да се свалят за пълно удоволствие от природата, при лошо време се затварят и вътре остава топло и приятно.
PodRideе достатъчно тесен, за да се движи по велоалеите, като в Швеция е получил категория e-bike (електрическо колело). Това означава, че не е необходима допълнителна регистрация, лицензи и разрешителни за каране. Както и застраховка.
Откакто Келман качи видеото със своя PodRide в Интернет на 2 април, досега е събрал над 2.5 млн. гледания. Интересът е голям, а не са малко онези, които споделят, че с удоволствие биха си купили и те един такъв автомобил-велосипед.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.