Четящи хора се срещнаха в Областния информационен център

Областният информационен център в Разград прие за пореден път поканата на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” да бъде един от домакините в националната кампания „Маратон на четенето” и „Походът на книгите”. Инициативите са на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) и Асоциация „Българска книга”. Провеждат се за дванадесети път, целта е чрез четенето да се утвърди библиотеката като значимо място за четене, общуване и срещи на общността.
В поредното четене на книги в офиса на ОИЦ участие взеха библиотекари от Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев”, педагози, художници, общественици, експерти от общинската администрация, екипът на ОИЦ и местните автори Дулинко Дулев и Оля Недкова.
Всички те прочетоха откъси от свои любими произведения: на Станислав Стратиев, Мадлен Алгафари, Чингис Айтматов, Жул Верн, Стивън Хокинг, и стихове на Борис Вулжев, Мирела Иванова и Марко Ганчев.
Оля Недкова представи разказ от последната си книга „Пачуърк”, Дулинко Дулев прочете записаните от него спомени на Петър Слабаков от началото на актьорската му кариера ‒ в Разградския драматичен театър „Антон Страшимиров”, включени в подготвяната за печат история на театъра, с работно заглавие „Времето на летящите хора”.
Представителите на Регионалната библиотека връчиха на екипа на ОИЦ-Разград грамота за активно участие в Маратона на четящите хора, с пожелание ползотворното партньорство между двете институции да продължи.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.