Царево взима мерки срещу дивото къмпиране

Дивото къмпиране отново бе разрешено, след като първоначално НС прие промени в закона, които го забраниха. Това ще доведе и след себе си старите проблеми – кой къде си е опънал палатката и си е спрял кемпера. И, респективно, дали е на разрешено място.
В община Царево обаче готвят удар срещу къмпиращите, които не спазват именно тези места.
„На последната сесия общинският съвет взе решение, с което промени текст на наша наредба и сега ще имаме начин да наказваме нерегламентираните къмпинги, нерегламентираното къмпиране. Но искам да подчертая, че нито един от жителите на общината не е против дивото къмпиране такова, каквото всъщност хората го разбират“, обясни кметът Георги Лапчев, цитиран от Радио Бургас.
„Ние сме за това човек да вземе семейството си, да отиде на планина, край морето, да пренощува под звездите.
Но когато имаме струпване на хора в зони, които не са определени за къмпинг – най яркият пример е Корал – то тогава там няма нищо диво. И за съжаление това, което остава зад тези хора е наистина едно сметище, което струва много пари на общината. Защото ние държим на нашата природа и не искаме да има такива грозни гледки, които влошават туристическия продукт, който ние се опитваме да повишаваме като качество.“, подчера Лапчев.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.