Фондация „Америка за България“ представя на конференция в Разград силата на общността

Фондация „Америка за България“ провежда конференция в Разград за силата на общността. В конферентната зала на хотел „Cartoon” в началото на ф орума Десислава Тальокова – изпълнителен директор на „Америка за България“, представи фондацията. А след това бяха разказани успешни проекти на местните общности в градове и села в цялата страна. Директорката на ОУ „Васил Левски“ в Разград Диана Първанова детайлно обясни как общността от ученици, родители, учители и бивши възпитаници на училището заедно може да подкрепи и реализира един успешен проект.
Основен акцент в дискусиите са дарителството, доброволчеството и гражданските инициативи.Специално внимание бе отделено и на възможната мисия – „Музейко в Разград“.
Последният сегмент от днешната конференция е посветен на това, как работи фондация „Америка за България“ и какви проекти подкрепя в шест приоритетни области: гражданско общество и демократични институции, изкуства и култура, културно-историческо наследство и туризъм, образование, развитие на частния сектор и социалната сфера.

Следващата среща на фондацията с разградчани ще е през септември. Тогава ще се формулират конкретни предложения, които биха могли да бъдат реализирани тук.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.