„Феникс” ще танцува на Световното в Хърватска

Танцова формация „Феникс“ към ЦРД – Разград мина успешно през квалификациите за световното първенство по танци „World Dance Masters“, което ще се проведе в град Пореч, Хърватска, съобщиха ръководителят на състава Ирина Ноева и хореографът Иван Стоянов. Майсторството на танцьорите в Пловдив оценява професионалното жури беше изцяло чуждестранно, Елвис Ходжич /Елрок/ от Хърватска, Алмира Османович също от Хърватска и гост съдия Хосе Делакрус от САЩ. От България, като съветник, беше Цветанка Гергинова.
ph1„Феникс“ се представиха с два танца: солово изпълнение на Момчил Николов „Transformers“ и груповия танц „The machines“ в състав Ив Дескова, Николас Енев, Момчил Николов, Виктор Петров и Доньо Донев в стил „B Boying“. Двата танца взеха първото място и успяха да съберат точки, които ги класира за финалите на световния шампионат в Хърватска, който ще се проведе от 25 до 29 май 2016 г.
Междувременно, танцьорите продължават и с подготовката си за участието в 18-я национален конкурс по класически, характерни, съвременни и улични танци от 21 до 24 април в Бургас.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.