Феникс с четири награди на XIII Национален танцов фестивал „Магията на танца”

Талантите от Танцова формация „Феникс” към Центъра за работа с деца в Разград грабнаха четири награди от XIII Национален танцов фестивал „Магията на танца”, който се проведе през почивните дни в Младежки дом Шумен.
В конкурса взеха участие групи от цяла България с класически балет, характерни, съвременни и хип-хоп танци.
В първия ден от конкурса малките фениксчета се пребориха за трето място в конкуренция с 35 танца във II възрастова група (8-12 год.) в категорията „Съвременни танци“ с танца „Пазители”.
На следващия ден големите момичета и момчета на „Феникс”, спечелиха наградата за авторски танц с „Горгона Медуза” в стил „Съвременни танци“, IV възрастова група (над 15год.).
В късният следобед „Феникс” мина в хип- хоп стил. Тук формата на състезанието беше разделена в две възрастови групи: до 12г. и над 12 години. Малките не дадоха шанс на съперниците и грабнаха първото място.
При големите конкуренцията беше още по-силна, но момчетата и момичетата успяха да стъпят на върха, като завоюваха най- престижната награда „Гранд При”.
Това беше най-добрата проверка за предстоящия международен конкурс в края на месеца в град София, доволни от представянето са ръководителката Ирина Стоянова и хореографът Иван Стоянов.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.