Ученически турнир по футбол „Виделина 2016”

За пета поредна година ОУ „Виделина“ в лознишкото село Сейдол стана домакин на традиционния ученически турнир по футбол „Виделина 2016” за момчета и момичета от V-VІІІ клас, който се проведе на 10 юни. Осъществяването на турнира стана възможно благодарение на ЕТ „Полиграф“ – Разград и с подкрепата на съдийската колегия в ОК на БФС – Разград. Гости бяха Атанас Дончев – началник РИО на МОН – Разград и Милена Стоянова, председател на БАСУ.
IMG_5662Тази година срещите се играха на новоизградената спортна площадка в Сейдол. В надпреварата се включиха женски и мъжки отбори от: ОУ „Христо Ботев” – Исперих; ОУ „Христо Ботев” – Брестовене; СОУ „Св.св.Кирил и Методий” – Самуил; СОУ „Хр. Ботев“ – Цар Калоян; ПУИ „Христо Ботев” – Осенец и домакините от ОУ „Виделина“ – Сейдол.
След оспорвана битка при момчетата се стигна до дузпи, като на първо място се класира отборът на ОУ „Виделина”, втори се наредиха футболистите от ОУ „Хр.Ботев” – Брестовене, а трети станаха момчетата на Осенец. На четвърто и пето място останаха отборите на Исперих и Самуил.
IMG_5691При девойките шампионската титла спечели тимът на СОУ „Хр. Ботев“ – Цар Калоян, втори е отборът на домакините от Сейдол, а третото място остана за отбора на Брестовене. Четвърто и пето място си поделиха девойките от Исперих и Самуил.
Класираните на първите три места отбори получиха купи и плакети, връчени им от г-н Атанас Дончев и г-жа МиленаСтоянова.
Индивидуални награди получиха:
Момичета:
– за най-добър голмайстор – Пламена Иванова, СОУ – Цар Калоян;
– за най-добър вратар – Йоана Иванова, СОУ – Цар Калоян;
– за най-полезен играч – Рубие Февзи, ОУ- Исперих;
Момчета:
– за най-добър голмайстор – Муртаза Орцев, ОУ – Сейдол;
– за най-добър вратар – Сали Селяйдин от СОУ – Самуил;
– за най-полезен състезател – Ервин Салиев, ПУИ „Христо Ботев“ – Осенец
Директорът на училището домакин Динко Христов осигури специална награда (чанта за лаптоп) за най-полезен и допринесъл за победата на своя отбор състезател. Наградата получи Неджми Неджми от ОУ Сейдол.
Индивидуални награди за атрактивност в играта получиха 20 състезатели от участващите отбори.
Всички участвали в турнира отбори получиха футболни топки и спортни шапки
с логото на Ученическия турнир по футбол „Виделина 2016”.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.