Ученици от Разград на престижен образователен форум

Деца от IV и VI клас на ОУ „Ив. С. Тургенев“ взеха участие в годишната конференция „Образование за успеха на всяко дете на Фондация „Заедно в час“, съобщиха от училището. Събитието в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ събра над 400 деца, учители, университетски преподаватели и гости, които заедно разсъждаваха над въпроса: „Какво помага на учениците да поемат отговорност за своя напредък и напредъка на своя клас?“ Гости на конференцията бяха президентът на България Росен Плевнелиев, заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов, заместник кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов и ректорът на ПУ проф. д-р Запрян Козлуджов.tur1 (1)
За първи път участие в престижния образователен форум взеха 13 ученика от IV и VI клас от разградското Основно училище „Иван Сергеевич Тургенев“, които достойно представиха себе си, училището и Лудогорието. Децата от IV „а“ клас участваха на конференцията със своя видео история за поставените цели и пътя, който са изминали, а учениците от VI клас бяха в центъра на събитията в ролята на журналисти, фотографи и подкрепящи организатори на събитието. Учениците успяха да спечелят симпатиите на многобройната публика и обраха овациите с остроумните си и искрени отговори на тема: „Как да бъдем по-успешни?“.
Децата си тръгнаха от Пловдив с много положителни емоции и си обещаха да превърнат участието на подобен вид образователни форуми в традиция.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.