Ученици и учители от пет държави на посещение в Лудогорието

Двайсет ученици и техните ръководители от пет държави гостуват в Лудогорието като част от втората международна среща по проект с екологична насоченост по програма „Еразъм+“. Домакинства им земеделската гимназия „Хан Аспарух“ в Исперих.
Координатор на двугодишния проект „Пазете природата!“ е хуманитарна гимназия в румънския град Бърлад, а партньори – ПГСС „Хан Аспарух“и училища в испанския град Бренес, италианския Боза и турския Маниса. Целта на проекта е учениците да подготвят мини проекти на екологична тема, която е различна за различните срещи. В Исперих утре тийнейджърите ще представят своите виждания за чистотата на въздуха и слънчевата енергия. За срещата си в Испания през ноември ще обсъждат киселинните дъждове и малката Земя в големия Космос.
Днес всички те гостуваха на областния управител. Пред тях Гюнай Хюсмен представи информация за региона: население, икономика и културни забележителности на региона. Те пък разказаха за проекта, по който работят, споделиха, че местата, които са посетили в Лудогорието, много им харесват и се надяват през седемте дни, в които са в България, да опознаят още по-добре региона.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.