Тринадесети национален Трабант събор „Лозница 2016“

Помните ли оня популярен виц от времето на соца, според който резервните части за една от най-масовите тогава коли, се купували не от магазин „Мототехника“, а от… книжарницата?
Сетихте се за какво става дума, нали? Негово Картонено Величество – ТРАБАНТ!
DSC_0134По този повод организаторите на поредния 13-и Трабант фест са определили датата на „родовата среща“ на автомобилната фамилия в един съвсем не случаен ден – 24 май, денят на книжнината.
Събитието ще се проведе в два поредни дни, 23 май – в Разград и на 24 май 2016 година в Лозница, където по предварителна програма ще премине същинската част на шоуто.
Съборът се провежда всяка година под егидата на кмета на общината Айхан Хашимов по повод 24 май – Денят на славянската писменост и култура, считано за официален празник на возилата от марка „Трабант”.
Организаторът на настоящото издание е новоучреденият Национален клуб „Трабант“ – Лозница, който е наследник на регионалния клуб „Трабант“, регистриран в Лозница преди повече от десет години. В клуба членуват над тридесет трабанта, някои от които са ветерани от самото основаване.

GEDSC DIGITAL CAMERA

В първия фестивален ден колите ще се събират на паркинга на „Лидл“ в Разград, след което към 14 часа участниците ще представят на разградчани и гости своите коли с дефиле по централните улици на града.
На 24 май в 10 часа автомобилите ще бъдат разположени на площада в центъра на Лозница, където всъщност ще бъде положено началото на Тринадесетия национален Трабант събор. Очаква се участие да вземат множество привърженици на уникалната марка, настоящи и бъдещи членове на клуба от цялата страна – София, Козлодуй, Ботевград, Плевен, Стара Загора, Търговище, Разград, Исперих, Силистра, Русе, Каварна, Добрич, Варна и други. След това всички ще се отправят в колона из улиците на града, а от там до центъра на Лозница. В програмата са предвидени още доста атрактивни и занимателни игри, свързани с немските возила. Ще бъдат раздадени награди в две категории: мъже – жени и специалната награда – Купата на кмета, която ще бъде връчена от Айхан Хашимов. Наградите са символични, но въпреки това са достатъчно признание и мотивация за участниците в състезанията. Предвиждат се грамоти и плакети за всички участници, като свидетелство за присъствие в събитието.
Национален клуб „Трабант” изказва специални благодарности за оказаното съдействие и предоставените награди в тазгодишното издание на Трабант събор на Ретро музей – Варна.
На традиционната сбирка на клуб „Трабант“ – Лозница ще се проведе и годишното събрание на националния клуб „Трабант“, както и изготвяне на програма с дати за предстоящите инициативи на клуба през 2016 година.
Извън състезателната програма участници, гости, организатори и публика ще имат възможност за свободна комуникация помежду си, обмен на общи идеи и установяване на лични контакти.
Национален клуб „Трабант“ е щастлив да бъде организатор на предстоящото събитие и ще посрещне с „Добре дошли“ всички фенове, съмишленици, гости и приятели на марката!
/e-Razgrad/
Ангел ПЕЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.