Трима прокурори дадоха показания по делото срещу д-р Мичев и Борис Пенев

Окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров, шефът на Районната прокуратура Любомир Георгиев и заместникът му Веселин Якимов бяха разпитани като свидетели днес по делото срещу хирурга д-р Бранимир Мичев и управителя на охранителна фирма от Кубрат и бивш съдебен заседател в Окръжен съд-Разград Борис Пенев.

И тримата отрекоха да са имали нерегламентирани контакти с подсъдимите във връзка с делото. Любомир Георгиев и Веселин Якимов са разговаряли по телефона с д-р Мичев, но по повод заболявания на техни роднини или на самите тях, а не за да уреждат освобождаването на свидетеля Синан Писанцалъ стана ясно от показанията.

На днешното съдебно заседание в Районния съд не бе приета съдебно-техническата експертиза относно хронологията на входящите и изходящи телефонни разговори на двамата подсъдими. Вещото лице по нея не се яви, тъй като е в болнични за 6 месеца. Адвокатите на Мичев и Пенев заявиха, че ще се произнесат по нея на следващото съдебно заседание. Те поискаха да им бъдат предоставени копия от трите компактдиска с разпечатки на телефонните разговори.

Съдът отхвърли искането на прокурора по делото да бъде назначена нова техническа експертиза относно телефонните разговори на двамата подсъдими с прокурорите Любомир Гергиев и Веселин Якимов.

Делото бе отложено за 26 юни, като за тази дата бе призован и един неявил се свидетел, както и вещото лице по експертизата.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.