Томислав Дончев обмисля по-високи заплати за учителите и служителите от публичния сектор в Северна България

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви пред БНТ, че с повишаването на заплатите в образователната система и публичния сектор на жителите в Северна България тази част от страната ще започне да догонва по възнаграждения далеч по-богатите региони на юг. Той уточни, че това е негова идея, която най-вероятно ще предложи за обсъждане.

По думите му само с изграждането на транспортни връзки няма как най-бедният регион в Европейския съюз да тръгне напред. Именно заради това фирми от по-изостаналите финансово райони могат да получават бонуси при кандидатстването си за европейски пари. Все пак той подчерта, че „без транспортна свързаност няма шанс за икономическо развитие“.

Дончев каза още, че въвеждането на електронното правителство в България ще бъде скъп процес поради една основна причина – обновяването на компютрите и принтерите в администрацията, като уточни, че разходът по това перо достига 10 млн. лв. на година. Самите регистри и електронната свързаност не стрували толкова много.

„Тук обаче има и друг проблем. Само за създаването на 10 електронни регистри се променят около 100 закона“, заяви вицепремиерът.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.