Тереза Мей покани Борисов на посещение във Великобритания

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей е поканила българския премиер Бойко Борисов да посети Обединеното кралство, съобщи правителствената информационна служба.
Борисов и Мей проведоха среща в Брюксел преди началото на Европейския съвет, по време на която са обсъдили темата за оттеглянето на Великобритания от ЕС.
„Страните ни имат отлични двустранни отношения, доказали своето значение през годините, и излизането на Великобритания от ЕС няма да наруши сътрудничеството и приятелството между тях“, е казал Борисов. Той е посочил, че в Обединеното кралство има голяма българска диаспора. „Това са висококвалифицирани специалисти, които дават голяма добавена стойност на британската икономика. За нас е важно при преговорите, водени между Брюксел и Лондон, да бъде гарантирана правна сигурност на гражданите и това да е първостепенен приоритет“, е казал премиерът.
Според правителствената информационна служба двамата са изразили мнението, че България и Великобритания ще продължат доброто си сътрудничество за гарантиране на сигурността в Европа, управлението на миграционните потоци и борбата с тероризма. Тереза Мей е казала, че е запозната отлично с усилията на България за опазване на границата на ЕС и приветства правителството за постигнатото.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.