„Телерик Академия“ въвежда нови програми по дигитални науки за деца и младежи в Разград

Водещата образователна организация „Телерик Академия“, която подготвя следващото поколение дигитални лидери, обяви днес, че през февруари стартира изцяло нови програми по дигитални науки (Digital Science) за деца и младежи в Разград, София, Враца и Габрово.
Обучението цели да помогне на учениците да развият ключови дигитални умения и да се запознаят с професиите на бъдещето извън програмирането.
Желаещите могат да кандидатстват до 28 януари, като не се изискват предварителни знания по програмиране. Обученията са безплатни и ще се провеждат в периода февруари-юни 2018 г. Те са разделени в две групи 4-7 клас и 8-12 клас, в които съдържанието и подходът на преподаване са съобразени с възрастта и опита на участниците. Учениците получават сертификат за завършено обучение в края на програмата. В рамките на програмата „Дигитални науки“ участниците ще се подготвят за професиите на бъдещето, научавайки какво стои зад най-новите технологии като изкуствен интелект, роботи, виртуална реалност и други и как да се предпазват от опасностите в интернет.
Учениците в 4-7 клас е необходимо да кандидатстват на сайта на Детската „Телерик Академия“, а тези в 8-12 клас – на сайта на Училищната „Телерик Академия“.
В партньорство с Фондация „Америка за България“, „Телерик Академия“ разширява мащаба и обхвата на инициативите си за ученици. Заедно с „Дигитални науки“ Академията пуска и обновено обучение на тема „Разработка на игри“. То ще се провежда първоначално в София, а от есента и в други градове в страната, включително Разград. Както и досега програмите ще останат безплатни за деца и младежи, осигурявайки равен достъп до съвременно технологично обучение.
„В рамките на младежките инициативи на „Телерик Академия“ ученици от 4-ти до 12-ти клас от цялата страна ще имат възможност да развиват логическото си мислене и умения за програмиране, като се обучават от най-добрите практици в сектора. С подкрепа на Фондация „Америка за България“ участието на всички ученици остава безплатно, тъй като споделяме ценностите на „Телерик Академия“ и стремежа ѝ България да се развива като високотехнологична държава. Благодарение на съвместната ни работа през следващите три години близо 6000 ученици от 13 града в цялата страна ще преминат през програмите“, коментира Надя Захариева, програмен директор „Развитие на частния сектор“ във Фондация „Америка за България“.
„Скоро над 90% от професиите ще изискват дигитални познания. Дори и да не се занимават с програмиране, учениците трябва да могат да управляват дигиталните технологии, за да бъдат успешни специалисти, предприемачи и лидери, конкурентни на пазара на труда. Затова продължаваме да надграждаме вече утвърдените ни инициативи и да ги разширяваме с изцяло нови програми, които да въоръжат следващите поколения с нужните знания и умения“, заяви Петър Шарков, ръководител на младежките инициативи на „Телерик Академия“.

За допълнителна информация: telerikacademy.com или във Facebook
facebook.com/TelerikAcademy и Twitter @TelerikAcademy.
/e-Razgrad/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.