Танцьори от читалище „Напредък“ на фестивал в Одрин

Танцьори от Средношколската танцова формация към читалище „Напредък“ в Разград участваха във фестивал в Одрин.Групата води зам.-областният управител Евгени Драганов, а визитата бе част от културния календар, създаден въз основа на Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между двете области, подписана през декември 2017 г. от областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и валията на Одрин Гюнай Йоздемир.

11-те танцьори на Илонка Неделчева и Илиян Дончев представиха традиционни капански танци на деветото издание на международния фестивал „Балканско детско веселие” по повод Деня на детето. Те имаха възможност да се запознаят със свои връстници от няколко балкански държави, преминаха в дефиле по улиците на Одрин, имаха среща с валията Гюнай Йоздемир, събраха и овациите на публиката с представянето си на сцената на фестивала.

Това бе четвърто посещение на представители на Разградска област от различни сфери на обществения живот в турския град за сметка на домакините. Всяка визита включва както туристически маршрути, така и обмяна на опит с представители на същата гилдия или занимания. Следващата визита е на имами от Лудогорието.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.