Танцьори от Центъра за Работа с деца обраха наградите от два конкурса в Шумен

Танцьори от Центъра за Работа с деца обраха наградите от два конкурса в Шумен, обявиха ръководителите на талантите от „Феникс”, „Арабеа” и „Хорце”.
PhВ националния фестивал „Магията на танца“ три приза грабна танцова формация “Феникс“, каза Ирина Ноева. Специалната награда за авторския танц „Хензел и Гретел“ на хореографа Иван Стоянов е за разградчани във втора възрастова група в категорията „Съвременни танци“. Първи в първа възрастова група при „Улични танци“ и хип-хоп изпълнителите . Първи са и талантите във втората възрастова група.
ph1За децата от „Арабеа“ участието в Шумен бе първото сериозна изпитание, сподели ръководителката на малките грации Нели Христова. Тя е много горда от представянето им: награда за авторския танц „Лудо Джоре“ в първа възрастова група , и медали за дебют във тора за танците „Сребърна феерия“ и „Вода“.
Игралците на Жулиета Иванова и Румен Иванов от детска танцова школа „Хорце“ се развихрили на сцената на читалище „Тодор Петков” в националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват и рисуват“, организиран от СОУ „Сава Доброплодни“.
ph2 (1328 x 747)При самодейни състави и колективи “Хорце“ отнася конкуренцията за изпълнението на 21 момичета в „Добруджанки“ и после заeдно с момчета в „Джамал“.
Изненадата обаче идва след официалното награждаване – децата получават от Арт център „Кърнолски“ – София специална покана за участие в Международния фестивал „Орфей в Италия“ от 8 до 14 септември с 20% отстъпка за участие.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.