С ледоразбивач до Северния полюс през лятото

Руски туроператор предлага круиз по Северния ледовит океан с достигане на Северния полюс на борда на атомния ледоразбивач „50 години от победата“, съобщава РБК.

Най-близкият курс е на 19 юли, но билети има само за догодина, когато на 7 юли 2019 г. е следващата екскурзия.

На борда на ледоразбивача, пуснат на вода през 1993 г., има ресторант, барове, библиотека, музикален салон и спортна зала с басейн и сауна.

Стойността на круиза започва от 28.5 хил. долара на човек в зависимост от каютата. Настаняването в най-луксозния апартамент излиза 42 хил. долара на човек. Програмата е 13-дневна. Плаването започва от порт Мурманск и продължава 12 денонощия. В цената влиза хранене три пъти на ден, допълнителните екскурзии и екскурзоводско обслужване. Освен това организаторите осигуряват допълнителна екипировка – непромокаеми обувки и якета. С допълнително доплащане се организират полети с балон.

Сред преживяванията на борда на „50 години от Победата“ са разходка из машинното отделение, гмуркане във водите на Северния ледовит океан, плаване покрай архипелага Земя на Франц Йосиф и наблюдение на бели мечки, моржове и други обитатели на тези ширини.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.