С кръгла маса приключи проект „Активирани и мотивирани младежи от община Лозница“

На кръгла маса в Лозница днес беше обобщено постигнатото по проект „Активирани и мотивирани младежи от община Лозница“ по схема „Активни” на ОП „Развитие на човешките ресурси“. Проектът се изпълнява от Общината в партньорство с Центъра за професионално обучение към „Бейском“ ООД и Сдружение „Зорница“. Стойността му е 213 604.72 лв., а продължителността – 13 месеца. По проекта са обучени 26 лица от шест населени места в община Лозница.
В дискусията, водена от Галина Иванова от сдружение „Зорница“, участваха представители на общинската администрация, партньорите: ЦПО към „Бейском“ ООД и Сдружение „Зорница“, кметове на населените места, в които има назначени младежи по проекта, представители на Бюрото по труда, лица от целевата група.Всеки сподели своите виждания за проблемите на младежите, които им пречат да се реализират на пазара на труда, впечатленията и поуките от изпълнението на проекта. Макар резултатите да са постигнати на 100%, младите хора имат нужда да се образоват, да оптимизират очакванията си, както и да им се предложи дългосрочна заетост, отговаряща на опита и квалификацията им.
След приключване на проекта, благодарение на установените добри работни взаимоотношения между партньорите, ще се потърсят и други варианти в посока осигуряване на заетост, не само за младите хора, но и за представители на по-възрастното поколение.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.