Създават Координационно звено за обхващане на отпадналите от училище деца

Работна среща за учредяване на Координационно звено на областно равнище за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна възраст ще се проведе днес в Разград, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Ще участват представители на Регионалното управление на образованието, Областната дирекция на МВР, РД „Социално подпомагане“, РЗИ, ТЗ“ГРАО“, трите бюра по труда в областта, общинските кметове или ресорните им заместници, както и представители на осем неправителствени организации от региона.

Според решението на Министерски съвет за всяко населено място с училище трябва да се създават екипи за съвместна работа на институциите за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителната предучилищна и училищна възраст, те се наричат „екипи за обхват“. В срок до 31 юли се определят районите на компетентност на всеки екип, до 15 август представителите на ангажираните институции изпращат до РУО своите предложения за участници в екипите, а до 18 август началниците на просветните инспекторати определят със свои заповеди ръководителите и състава на екипите. Дейността на екипите е свързана с идентифициране на децата, които не са обхванати в образователната система и предприемане на мерки за обхващането им.

/e-Razgrad/

One Reply to “Създават Координационно звено за обхващане на отпадналите от училище деца”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.