Съдят задочно водача, причинил смъртта на двама младежи

Състав на Разградския окръжен съд даде ход на съдебния процес срещу Гьокхан Йокшен, обвинен за катастрофата на 4 юни между селата Побит камък и Дянково, при която е причинил по непредпазливост смъртта на двама младежи от село Веселец.
Припомняме, че тежкият инцидент станал около 19.35 часа, когато 51-годишният турски гражданин Г.Й. изгубил контрол над управляваното от него „Ауди А8”, на ляв завой излязъл от пътя, отсякъл последователно две дървета и се преобърнал. При произшествието на място загинали пътуващите в лекия автомобил Адем Вели на 35 години и Тезджан Якуб на 34 години. Водачът, който има статут на постоянно пребиваващ в България и адрес в село Веселец, е откаран в ОАИЛ с фрактура на черепа и опасност за живота.
Подсъдимият не се яви в съдебната зала, но бе представляван от служебен защитник. Още по време на разследването Гьокхан Йокшен се укрил, бил е обявен за общодържавно издирване, но и досега не е открит .Той е управлявал колата с превишена скорост от 155,3 км в час и е бил почерпен, с 1,99 промила алкохол в кръвта, стана ясно от обвинителния акт.
Делото продължава с разпит на явилите се свидетели и вещи лица.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.