Съветници искат създаване на длъжността „Омбудсман“ към община Разград

Независимата общинска съветничка Милена Орешкова и съветникът от „Реформаторски блок“ Джипо Джипов са внесли в петък докладна за разкриване на длъжността „Обществен посредник” към Община Разград.

Новината съобщи Орешкова в профила на КОГА /Клуб за обществена и гражданска активност/ във Фейсбук.

„През последните месеци в Община Разград напрежението сред гражданите придобива масов характер. Наслоява се едно общо недоволство от работата на местните власти и начина на работа на общинската администрация. Многобройни са проблемите, които търсят своето разрешение в местната управа. Все по-силно е усещането, че гласът на гражданите не се чува от местните управници. В същия аспект е голяма част от мнението, че административното обслужване в общинските служби в Община Разград е неефективно.

За подобряване на взаимодействието на гражданите с институциите и по-добра чуваемост за проблемите, съвместно с колегата Джипо Джипов, днес внесохме докладна записка с предложение за разкриване на длъжността „Обществен посредник” към Община Разград и Проект на Правилник за организацията и дейността на обществения посредник към Община Разград“, пише в мотивите за предложението.

Пак там са приложени и текстовете на докладната записка и на правилника.

Авторите на документа събират мнения и становища на разградчани по тяхното предложение.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.