Съветниците в Кубрат отмениха кметска заповед, искат друг заместник до клетвата на новия градоначалник

Днес, по решение на общинските съветници, в Кубрат се проведе извънредно заседание на местния парламент.
На него бяха разгледани само две точки. Те, обаче, предизвикаха разгарянето на много страсти, станаха невъобразими разправии, възникнаха доста спорни моменти и се взеха странни решения.
Първо бе изслушан заместник-кметът на община Кубрат, изпълняващ длъжността кмет на общината Осман Чауш, относно проведена процедура по Закона за обществените поръчки – Договаряне без обявление на поръчка със заглавие: „Сметосъбиране, извозване и депониране на твърди битови отпадъци от територията на община Кубрат до Регионалното депо в Разград“. Той заяви, че договорите по обществените поръчки не се разглеждат от общинските съвети. Според него няма правно основание да се изисква такава информация и по тази поръчка. Заяви още, че чрез писмо е изпратил цялата документация в прокуратурата, за да може тя да се произнесе по този въпрос. По искане на съветниците бе прочетено и самото писмо.
IMG_5674Дебати и неочаквани решения на общинския съвет предизвика и втората точка от дневния ред. Тя бе за избиране на временно изпълняващ длъжността кмет на община Кубрат за периода от 26.10.2015 г. до полагане на клетва от новоизбрания кмет на общината. Това се наложи, защото преди това кметът на община Кубрат Ремзи Халилов, със своя заповед е определил за заместник Осман Чауш – заместник-кмет на общината, за времето през което е в отпуск – от 19.09.2015 г. до 25.10.2015 г. Тук, по предложение на общинския съветник от ГЕРБ Младен Мишев бяха гласувани други две решения. С 11 гласа „за”, 2 – „против” и 6 „въздържали се”, бе отменена заповедта на Ремзи Халилов и с 12 – „за”, 2 – „против” и 5 „въздържали се”, бе прието за временно изпълняващ длъжността кмет на община Кубрат да бъде избрана Снежана Георгиева – заместник-кмет на общината.
Сега предстои областният управител на Разградска област да вземе решения по тези казуси.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.