Събор по борба в Цар Калоян

Като част от празника на Цар Калоян – Калоянови дни, в града се проведе XIX събор по народна борба в памет на световния шампион от 1899 г. Кара Ахмед.
Турнирът бе последното голямо състезание в треньорската кариера на треньора от Цар Калоян Дауд Ибрям преди оттеглянето му в заслужена почивка след 50 години активна треньорска дейност, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. За големите му заслуги за развитието на спорта борба в Лудогорието и в България Гюнай Хюсмен връчи на Дауд Ибрям почетния плакет на Областния управител, както и стенен часовник с уникален дизайн.
Десетки млади борци от цялата страна участваха в традиционните състезания на Градския стадион в Цар Калоян. Съдействие в организацията имаше и Областна администрация-Разград с осигуряване на част от наградите за победителите и с предоставяне и отпечатване на част от снимките от изложбата „Те са наша гордост” от фотографии на изтъкнати състезатели от спортен клуб по борба „Спартак”-Цар Калоян и на възпитаници на Дауд Ибрям, както и моменти от събития, в които треньорът е участвал.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.