Събитията от „Европейските дни на наследството“ – безплатни

Комедията на Ст. Л. Костов „Женско царство” ще представят тази вечер от 18 часа в къща музей „Анание Явашовов“ талантите МТФ „Импулс” . Възпитаниците на Веселин Керемедчиев ще играят за ценителите на театъра напълно безплатно в рамките на „Европейските дни на наследството“ в Разград.Етнографският музей ще домакинства на 26 септември на музикално–театрална програма „Приказен свят” на деца от трета и четвърта група на ЦДГ „Митко Палаузов” – Разград.
Почитателите на изобразителното изкуство също могат да се насладят на експозиция от картини от колекцията на Даниил Данаилов – потомък на стария майстор Драган Данаилов в ХГ „Проф. Илия Петров”.
Финалният акорд на инициативата
Събитията от „Европейските дни на наследство“ ще бъде поставен на 30 септември в ХГ „Проф. Илия Петров” – Разград и разположените на територията на резервата „Абритус” Археологически и Интерактивен музей. Тогава те ще посрещат гостите на своите експозиции със свободен вход в рамките на обичайното за тях работно време.
Началото на поредицата от изяви вече беше поставено на 7 септември в къща музей „Димитър Ненов”, където публиката се наслади на виртуозните изпълнения на танцова формация „Елика” – град Пловдив, струнния квартет към Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов”, както и на уредничката на къщата музей Нели Николова, която изненада гостите на дома на великия български композитор с танцовия си разказ на „Легендата за Астурия” на Исаак Албениз.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.