Строят търговски и развлекателен център в Разград

Намерението си да изгради в родния си град модерен търговски и развлекателен център представи пред журналисти и общински съветници днес разградчанинът Свилен Александров. Авторът на проекта, възпитаник на Механотехникума, е живял много години в Англия, там се родила и дъщеря му, но решил да се завърне в България и даже успял да убеди останалите в акционерното дружество, че си струва инвестицията да бъде направена точно в Разград.IMG_3010 (1296 x 864)
Искам да предложа на съгражданите си нещо, което градът сега няма, а хората заслужават – уютен и модерен център, в който делничните нужди, услугите, отдихът и забавленията ще са на едно място.
Идеята е новият търговски развлекателен център да се появи на празната поляна срещу Високите блокове – на ъгъла на улиците „Добруджа” и „Странджа” в съседство с училище „Никола Икономов”. Там последно щеше да се прави втора автогара на Разград, а в съседство и сега опъват шатри гостуващите в града циркове.
Инвеститорите искат да купят терена от 7 декара, защото проектът е дългосрочен. Ще се опитаме на два етажа на обща застроена площ да предложим на всекиго по нещо – със стандарт и уют да подобрим начина и качеството на живот на разградчани, мотивира се Александров.
До комплекса, който ще има открит и покрит паркинг, ще се стига по локалното платно на ул. „Странджа” – там сега е товарната пиаца. В двуетажната сграда ще бъдат обособени няколко зони. В зоната за забавления ще са киносалоните – всички 3D, боулинг зала с четири писти, билярд клуб с четири професионални маси, стена за свободно катерене с маршрути за начинаещи и напреднали и зала за интерактивни игри.IMG_3008 (1296 x 864)
В зоната за отдих ще има детски кът с възможности за организиране на празници и рождени дни. Там ще са още Виенска сладкарница, ресторант, салатен и витамина бар, както и ирландски пъб.
В зоната за услугите ще са всички ателиета, които можем да си представим: от фризьор и козметик, през часовникар, химическо чистене, аптека, автомивка, салон за плащане на такси за ползвани услуги – телефон, ток и други. Ще има даже и куриерски услуги. Местата ще бъдат първо предложени на местни майстори и занаятчии, каза днес Свилен Александров. Идеята е планираните в центъра 150 работни места да бъдат с приоритет за разградчани.
На първия етаж ще бъде супермаркетът – магазинът трябва да предлага на цени като за Разград всичко за всеки.
Сред най-смелите идеи на инвеститорите е през зимата до комплекса да има и ледена пързалка.
Ако всичко е наред, Общинският съвет приеме сериозно инвестиционното намерение и продаде исканите сега пустеещи седем декара, Александров смята, че мечтаният от него търговски и развлекателен център в родния му град може да бъде завършен до две години. В него ще бъдат вложени между 5 и 6 милиона лева, а от вън ще бъде решен в цветовете на Лудогорието – зелено и златно.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.