Стартира кампанията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

„Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ – под това мото стартира традиционната акция на „Пътна полиция”, съобщиха днес от ОД на МВР – Разград.
Кампанията ще продължи до 31 октомври. Целта е да се предотвратят инцидентите с малчугани и да се гарантира тяхната сигурност, обясни говорителят на ОД на МВР Илияна Георгиева.
Кулминацията ще бъде при откриването на новата учебна година и седмиците след това. Наред с полицейските операции за контрол на скоростта и други нарушения на пътя, пътните полицаи ще проведат срещи с директорите на учебните заведения и детските градини, ще направят охранително обследване, ще дадат предписания за пропускателния режим в училищата, ще проверят спазването на най-безопасния маршрут до школото.
В периода преди старта на новата учебна година са били обновени пътните маркировки в районите на учебните заведения. На 15 септември и в първите седмици след това ще има засилено полицейско присъствие в районите на училищата По график ще се провеждат беседи с ученици за безопасността на движението. Първокласниците ще получат и карти и програми. На 21 септември ще се проведе Европейски ден без загинали на пътя. Подготвена е презентация с кадри от тежки катастрофи, която ще се прожектира на срещи в училищата и в населените места на региона.
P 006Началникът на група в „Пътна полиция“-Разград Димитър Александров заяви, че пътно-транспортната обстановка се е влошила в сравнение с миналата година. Той съобщи, че от началото на лятната ваканция досега е имало девет пътно-транспортни произшествия с деца и ученици, седем от които тежки. Равносметката от тях е трима убити и 18 ранени. За същия период на миналата година произшествията са били шест, с един убит и 10 ранени. Най-често причините са свързани с нарушения на водачите.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.