Спомоществователи дариха икони на храма в Ушинци

На връх патронния си празник днес православният храм „Св. Архангел Михаил“ в разградското село Ушинци получи безценен дар – две икони: на Св. св. Архангел Михаил и Гавраил, и на Св. Богородица.
Иконите са от Александровския манастир в Бесарабия и са откупени специално за църквата в Ушинци от общинския съветник от Реформаторския блок Джипо Джипов и бизнесмена Мартин Николов.
img_7483След Светата литургия днес отец Дмитрий Терзи – сам той бесарабски българин, разказа на миряните в храма за дарението – от идеята до реализацията му, и благодари специално от името на всички за богоугодното дело на спомоществователите. Двете икони бяха осветени и понеже са с нестандартен за храма размер, за тях ще бъде изграден специален постамент точно там, където по канон те трябва да посрещат дошлите в църквата християни.
Днес за пореден път кметът на селото Иван Димитров и съпругата му дариха курбан за здраве на всички и за здравето на дъщеря им, която е и именичка – Михаела.
img_7466С помощта на Джипо Джипов в църквата вече се влиза по нова пътека, нови са таблата за жалейки край храма. А малко по-надолу – в селския парк – се появи нова беседка за отдих на хората от селото в прохладата на клонестите дървета.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.