Спомен за Втората световна война

Къщата музей „Димитър Ненов“ домакинства на поредната временна експозиция „Спомен за Втората световна“, инициирана от Община Разград и Регионален исторически музей – Разград. Откриването ще бъде на 5 май 2015 година от 16.30 часа, съобщи Виктор Костадинов – експерт „Връзки с обществеността“ в РИМ – Разград
Изложбата е посветена на 70 – годишнината от края на Втората световна война. С автентични фотоси, вещи и документи, принадлежали на участници във войната, организаторите се опитват да пресъздадат емоциите и преживяванията, вълнували съвременниците на едно от най-жестоките и кръвопролитнkart1и събития в човешката история.
Съществен щрих на настоящата експозиция е възможността на посетителите да се докоснат и до оригинални оръжейни образци /пистолети, автомати и картечници/, използвани от участниците в театъра на военните действия. Идеята на кураторите е да представят паметта за ужаса на войната, в която са втъкали и своето послание той никога повече да не се повтаря. За по-детайлното потапяне на публиката в темата, организаторите са предвидили прожекция на документален филм, дело на английски телевизионен екип.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.