Собственик на стадо овце отвлече овчаря си, имал да си доработва /обновена/

42 годишен мъж от Разград бе отвлечен от бивш свой работодател, имал да компенсира загуби в село Балкански. Инцидентът се разиграл в понеделник вечерта в кубратското село Каменово, където Владо В. гостувал на приятел. Двама мъже пристигнали в селото с автомобил, нахлули в къщата и накарали със сила гостенина да ги последва. Натикали го в багажника на колата и го откарали до Балкански, където Владо до преди два месеца работел като овчар, но една нощ избягал.
Похитителите обяснили на жертвата си, че трябва да „доработи ” в стопанството, защото на сметката му се водели изгубени овце. По време на екшъна Владо се подчинил, но призори, докато пазачите му спели успял да избяга и пеш стигнал до Разград Там потърсил помощ от свой приятел, който го откарал отново в Каменово и го посъветвал да се оплаче в полицията.
В селото се говори, че в къщата, в която се разиграла драмата, по правило пастирите работели без заплати срещу храна и подслон. Владо В. избягал от ангарията не от глад и безпаричие, а защото често бил наказван с бой.
Полицията разследва похищението. Ако вината на замесените се докаже, те ще бъдат съдени за отвличане. Според юристи, наказанието за този вид престъпление е затвор от 9 до 17 години.
Случаят бе оповестен по-рано днес в полицейския бюлетин. Там се посочваше, че отвличането станало около 19 часа на 15 февруари. Похитеният се върнал сам в Каменово около 17 часа на 16 февруари и подал сигнал в полицията.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.