Сметка от 15 674 лв. стряска пияните шофьори

Клиенти на 5 столични заведения получават сметка с потенциалните разходи, които би им се наложило да платят, ако си позволят неблагоразумието да шофират след употреба на алкохол.
Инициативата е на световен лидер в производството и търговията със спиртни напитки и вина. Зад нея застава и Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.
Компанията е стартирала кампанията „Лигата на отговорните“ преди около година в партньорство с известни столични заведения.
Сметката отразява разходите по щетите на автомобила, увреждане на инфраструктурата, болничния престой и лечение, ортопедични изделия и рехабилитация, глобата от КАТ и съдебните разноски и адвокатския хонорар. Сумата възлиза общо на 15 674 лева.
Промоутъри на производителя на спиртни напитки се появяват в заведението и дават сметката, след като компанията е направила поръчката си.
Идеята за тази сметка е дошла от словашкия филиал на компанията и е изготвена с помощта на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.
В листовката, която е оформена като истинска сметка, се напомнят и алтернативите за прибиране след употреба на алкохол – с такси, с градския транспорт или пеш.
За момента „сметката“ се разпространява само в столични заведения, но от асоциацията се надяват това да се случи в национален мащаб.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.