След репликата за шведите Ангелкова призова за оставка на шефа на хотелиерската асоциация

Министърът на туризма Николина Ангелкова призова педседателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин да се оттегли заради вчерашната му позиция за инцидента с камериерката в Слънчев бряг, изритана от шведски турист. В коментар за случая пред „Нова телевизия“ Рагин заяви, че той трябва да отшуми възможно най-бързо, защото може да доведе до бойкот от скандинавските туристи. По късно през деня той каза, че лобирал пред шведска компания да овъзмезди финансово пострадалата от ритника жена.

„Морално е Благой Рагин да се извини и оттегли“, заяви днес Николина Ангелкова на брифинг след заседанието на Министерския съвет, цитирана от агенция „Фокус“.

„Категорично Министерството на туризма се разграничава от изказванията на такива хотелиерски организации и асоциации“, каза още Ангелкова. Тя посочи, че подчиненото ѝ ведомство не контролира неправителствените организации и не се бърка в работата им, но личното ѝ мнение е, че „такова поведение, особено на председателя на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин е неприемливо“. По думите ѝ хората, които ръководят браншови организации в сектора на туризма, са длъжни да защитават интереса на работещите в него.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.