Следващата седмица започва ремонтът на Аспаруховия мост

От следващата седмица стартира ремонтът на Аспаруховия мост, който е част от пътя Варна – Бургас. Мостът се състои общо от 11 съоръжения, а от следващата седмица започва обновяването на съоръжение 6, с дължина 97 м. В понеделник ще се изгражда временната организация за движение, а същинските строителни работи ще стартират във вторник. Платното за Бургас ще бъде затворено за движение, а трафикът ще е насочен в платното за Варна по ремонтираните през миналата година съоръжения 3 и 5. Достъпът до пристанище Варна Изток и Южната промишлената зона няма да се ограничава.
Ремонтът включва бетонови работи, нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и т. н. На обекта ще се работи максимално мобилизирано, за да може при подходящи метеорологични условия ремонтните дейности да завършат колкото се може по-бързо.
Аспаруховият мост е в експлоатация от 1976 г. и е основна връзка на жк „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. Ремонтът му е наложителен, тъй като не е ремонтиран от около 40 години. През миналата година със средства от републиканския бюджет започна поетапното обновяване и бяха ремонтирани три от съоръженията в посока Варна, идвайки от квартал „Аспарухово“ и АМ „Черно море“. Тази година преди началото на летния сезон завърши ремонтът други две съоръжения.
Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да карат внимателно, да спазват пътните знаци, въведени с временната организация на движение и да предвидят повече време за пътуване, поради по-бавното пътуване при извършването на строителни работи.
Шофьорите, преминаващи транзитно през Варна, може да използват алтернативен маршрут: от ул. „Девня“ във Варна – с. Езерово – Страшимирово – Девня – Разделна – Белослав – АМ „Черно море“.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.