Сдружение „Одисея” с дарение за клиника в „Пирогов”

Сдружение „Одисея” – Разград дари чаршафи и завивки на Трета травматологична клиника на Университеската болница „Н.И.Пирогов” – София.
Благородната кауза бе инициирана от сдружението, като продължение на дарителските кампании към социални организации и лечебни заведения. Дарените постелъчни материали са получени от Фондация „Св. Филомена” – Германия, чиито представител за България е СНЦ „Одисея”.
Инициативата се осъществява за първи път извън територията на Разградска област, като целта е да бъдат обхванати голям брой от нуждаещите се социални и лечебни заведения не само с широка обществена значимост, а и такива, в които необходимостта от тези материални средства е от години наболял проблем.
Трета травматологична клиника на „Пирогов” е с 40 легла. Дарените комплекти покриват легловата база на клиниката. Този факт облекчи в известна степен работещите в клиниката, които изказаха сърдечна благодарност на дарителите и вярват, че този благороден жест няма да е изолирано явление спрямо лечебните заведения от страна на сдружението.
И двама жители от исперихското село Драгомъж бяха облекчени от Сдружение Одисея” – дадени им бяха инвалидна количка за неподвижна възрастна жена и болнично легло с електрическо управление за домашно ползване на пострадал от инсулт и обездвижен мъж.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.