Само за месец – 9 регистрирани случая на домашно насилие в Лудогорието

Бум на домашното насилие отчете днес Центърът на неправителствените организации в Разград на среща с представители на съда, прокуратурата, полицията, Дирекция „Социално подпомагане”, Местната комисия за борба на с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и местните власти. Само за месец, в периода от 10 септември до 15 октомври са регистрирани девет жертви на домашно насилие от Разградска област. От 10 декември м.г. досега пък са вписани 57 жертви на домашно насилие, от които две деца, както и 16 извършители.
Затова една от основните дейности на Консултативния център по проблемите на домашното насилие в момента е осъществяване на мобилен екип в седемте общини в област Разград, съобщи Георги Милков, председател на Центъра на неправителствените организации. Наблюдава се висок ръст на регистрираните случаи от община Разград и община Исперих. Жертви на домашно насилие и от малките населени места търсят експертно консултиране.
Предимствата на мобилните приемни са, че чрез тях се увеличава достъпа до услугите на Консултативния център, засилват се междуинституционалните връзки, създава се ритмичност в приложението на Възстановителната програма за жертви и Специализираната програма за извършители.
Мобилните приемни са възможност, чрез която нуждаещите се получават експертна помощ, дори и в отдалечените от областния център населени места, обясниха специалистите от центъра.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.