Р. Бъчварова: Подготвяме реакция при неблагоприятно развитие на миграционната обстановка

Държавата се подготвя за реакция при евентуално неблагоприятно развитие на миграционната обстановка, заяви снощи в Пловдив министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова: „При различни варианти, които сме разработили имаме яснота как бихме действали, така че да гарантираме сигурността на гражданите ни. Зависи от развитието на международната обстановка, от състоянието на съседните държави. Ние ги следим“.
По думите на Бъчварова, всички нелегални мигранти се регистрират, независимо дали са заловени на границата, или вътре в страната.
Областната дирекция на МВР в Пловдив постига добри резултати, въпреки че няма достатъчно хора в малките населени места, заяви министър Бъчварова при отчета за дейността на пловдивската полиция, съобщиха от МВР.
„Оптимизирана бе дейността по управление и разпределение на човешките ресурси. Отличен показател в това отношение, въпреки съществуващия кадрови недостиг, е позицията на ОДМВР – Пловдив по изготвената от МВР нова методика за отчитане на ефективността от работата на териториалните дирекции“, заяви тя.
Според МВР полицията в Пловдив е с един от най-добрите показатели в борбата срещу престъпността и резултатите й са сред десетте най-добри в страната. „Според вътрешния министър едно от основните предизвикателства, пред които е изправена дирекцията, е липсата на полицейски служители в малките населени места. Ето защо са предприети действия за преразпределението на наличните сили и средства“, съобщават от МВР.
„Разполагате с много компетентни, опитни и подготвени служители. Хубавото е, че последните пет месеца имаше мобилизация сред вас, която доведе до ръст на резултатите“, каза главният секретар на МВР Георги Костов.

cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.