Русенският университет представи възможностите си за обучение в Разград

На съвместна пресконференция днес зам-областният управител и ректорското ръководство представиха днес Русенския университет „Ангел Кънчев” и възможностите за обучение в него.
Участници в пресконференцията бяха представители на Областна администрация Разград, ректорското ръководство на Русенския университет, доц. д.н. Станка Дамянова – директор на Филиал-Разград.
Зам.-областният управител Нурие Црънгалова изтъкна, че областната администрация в Разград работи в тясно сътрудничество и има редица общи инициативи с Русенския университет и филиала в Разград.
„Русенският университет е сред основните фактори в развитието на човешките ресурси, научната дейност и социално-икономическото развитие в региона. Университетът е избор за развитие на голяма част от младите хора от област Разград и партньор на бизнеса в научноизследователски разработки и иновации“, почерта Црънгалова.
Ректорът на университета проф. д-р Велизара Пенчева представи възможностите за обучение, които той предоставя за младите хора.
Един от най-престижните университети в България е с академичен състав от над 400 преподаватели, половината от които са хабилитирани. Университетът е лидер в академичния обмен на студенти по европейската програма ЕРАЗЪМ+ възможност за обучение в чужбина и взаимното му признаване.
През 2012 г. учебното заведение е акредитирано с оценка 9,28 от възможна 10. В Русенския университет има акредитирани 20 професионални направления. Университетът е предпочитан сред 9000 студенти. Обучават се и над 500 чуждестранни граждани от 17 страни. През учебната 2016/2017 г. Русенският университет обучава студенти в 52 бакалавърски, над 80 магистърски специалности и в докторантура в 8-те факултета.
На срещата бе изложен и стремежът на академичната структура да отговаря на условията на бизнеса и пазара. За целта е изграден университетски информационен портал за бизнес партньори.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.