Роналдо стана президент и собственик на „Валядолид“ срещу 30 млн. евро

Бившият нападател на бразилския национален отбор Роналдо се завърна към футбола като президент на „Валядолид“. В понеделник той стана главен акционер в елитния испански клуб, след като придоби 51% от контролния пакет.

Роналдо ще плати 30 милиона евро, твърдят медиите в Испания. С парите ще бъдат покрити дълговете на новака в Примера дивисион, които са на стойност 25 милиона евро.

„Пристигането на Роналдо поставя „Валядолид“ на футболната карта и ще позволи на клуба да направи скок в качеството си“, каза досегашният президент на отбора Карлос Суарес. Той ще продължи да работи в клуба като изпълнителен директор.

Роналдо определи ръководната си политика с думите „конкурентност, прозрачност, революция и социална дейност“.

„Искаме да растем и да стигнем, докъдето волята ни позволи. Уверявам ви, че ще ме видите като почитател на областта Кастилия и Леон, града и „Валядолид“, каза бившият голмайстор на „Реал“, „Интер“ и „Барселона“.

В последните години бившият нападател прави опити да се завърне към футбола на ръководна позиция. През 2014 г. Роналдо придоби 20% в американския отбор „Форт Лодърдейл страйкърс“, но миналата година продаде своя дял.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.