Роди се ново сдружение – ще заздравява връзката между училището и семейството

Нова неправителствена организация бе представена днес в Разград. Сдружение „Образование и бъдеще“ ще се ангажира с развитието на образованието в България, ще участва във формирането на местни и национални политики, насочени към преодоляване на диспропорциите в в достъпа и качеството на училищното образование в слаборазвитите райони на България. Ще поканим, ще направим така, че семействата да влязат в училищата, формулира мисията на организацията нейният управител Стела Ковачева – журналист и педагогически съветник в ОУ „Васил Левски“ в Разград. В „Образование и бъдеще“ са още Диана Първанова и Милена Орешкова, директори съответно на разградските училища „В.Левски“ и „И.С.Тургенев“, журналистът и юрист Марина Бенова, предприемачите Мирослав Цанев и Райна Николова, педагозите Елка Драмалиева и Цветанка Пенчева и бившият областен управител на Разград Петър Василев – в качеството му на финансист.

Ще предложим нещо ново – ще търсим хоризантално сътрудничество с различни неправителствени организации, с наши съмишленици по определени и важни теми. Защото този тип сътрудничество също е бъдеще, каза още Стела Ковачева.
В дейността на сдружението ще помагат спонсори. Точно откликващи положително на появата на „Образование и бъдеще“ спомоществователи застават зад първата инициатива на организацията: фотоконкурс „Денят на първия звънец“. Надпреварата се организира съвместно с Клуба на разградските любители на фотографията.
Конкурсът е за ловци на мигове от Лудогорието, които ще са разпределени в четири възрастови групи: до 12 години, до 14 години, до 18 години и над 18 години.
Допускат се до три авторски снимки на участник. Първите три деца от трите детски групи за награда ще посетят заедно с родителите си най-атрактивния в страната детски научен център „Музейко“ в София.
А 50-те най-добри снимки в конкурса ще бъдат показани в изложба.
Снимките ще бъдат качвани във фейсбук страницата на сдружението. Набралият най-много харесвания кадър, ще се превърне в цветна картичка като илюстрация на бъдещи благотворителни инициативи на организацията.
Конкурса ще журират фотографите Минка Христова и Петя Радкова и художникът Петко Антонов. Приемането на конкурсните снимки започва на 15 и ще продължи до 24.00 ч. на 20 септември на e-mail: e.f.razgrad@gmail.com.

Пълната информация за конкурса „Денят на първия звънец“ може да бъда открита на фейсбук страницата на сдружението вижте тук.

Няма ограничения да бъде сниман само първият учебен ден, а всичко, което свърза семейството с организацията на новата учебна година, с вълненията около 15 септември – купуване на дрешки, тетрадки и пособия, подстригване, лисване на менче с вода за късмет, отварят хоризонта пред участниците организаторите.

Съвсем неслучайно представянето на новото НПО „Образование и бъдеще“ днес бе в Дома на учителя в Разград, за което от сдружението отправиха специални благодарности към Регионалния просветен инспекторат.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.