Реформаторите отново не се разбраха за кандидат-президента

Лидерите на Реформаторския блок отново не постигнаха съгласие коя да бъде общата президентска кандидатура.

„Продължават консултациите в рамките на партиите и на гражданското тяло. Много сме притеснени от всичко, което се случва в международна среда, и в тоя смисъл сме доволни от факта, че и четиримата кандидати за президент имат ясна евроатлантическа ориентация“, коментира председателят на предизборния щаб на Реформаторите Найден Зеленогорски (ДБГ) лед срещата, в която участваха лидерите на петте партии от РБ: Божидар Лукарски, Радан Кънев, Меглена Кунева, Николай Ненчев и Корман Исмаилов.

РБ избира измежду четирима кандидати: Трайчо Трайков и Гроздан Караджов от Гражданския съвет на РБ; Съби Събев, издигнат от партия БЗНС на Николай Ненчев и професор Велислав Минеков, номиниран от партията на Меглена Кунева „Движение България на гражданите“.

Председателят на ДСБ Радан Кънев каза, че единствената причина Блокът да не излъчи кандидат за президент, би била саботаж. Лидерът на ДБГ Меглена Кунева призова „да вземем това решение обмислено, спокойно и с уважение към всички кандидати“.

След днес съм едно ниво по-оптимистично настроен, коментира Зеленогорски и допълни, че вижда една по-висока степен на доверие между председателите на партиите и партньорите в рамките на РБ. Надявам се, че успоредно с достигане до кандидат-президентска двойка ние ще проведем и разговора за бъдещето на РБ, което очевидно минава през един конгрес след президентските избори, на който да бъдат решени всички теми за развитието на блока, каза още той.

Председателят на НПСД Корман Исмаилов заяви, че няма конфликт между лидерите в РБ. Няма конфликт, няма противоречия, концентрирали сме се върху останалите кандидати, каза той и изрази надежда следващата седмица да се стигне до излъчването на кандидат за президентските избори.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.