Ремонтът на Дунав мост ще продължи поне до 15 август

Ако се готвите да прекарате отпуската в България, Гърция или Турция и трасето на вашата дестинация преминава през прочутия „Мост на дружбата“ при Гюргево и Русе, трябва да имате здрави нерви, пише румънският вестник „Капитал“.
Ремонтът на Дунав мост отново бе удължен – до ноември. Първоначалният договор за завършването на ремонтните дейности е бил 16 месеца. Работата трябваше да приключи до края на март 2016 година, коментира вестникът.
Причината за удължаването на срока се оказва хидроизолационната мембрана. Сегашната трябва да бъде премахната и заменена с по-устойчива. Асфалтът, който се полага отгоре е с температура 230 градуса и според експертите, на сега сложената се нарушава водонепропускливия слой. Според разследването на вестника такъв вид мембрани се произвеждат в Германия и тепърва се очакват доставки.
Ето защо от румънската пътна служба CNADNR ще поддържат ограниченията за преминаване на моста – в едното платно поне до 15 август.
Останалите ремонтни дейности се очаква да приключат до ноември без да е необходимо за блокиране на трафика.
До тогава, CNADNR препоръчва алтернативни гранично-пропускателни пунктове в Калафат, Бекет, Зимнич, Кълъраш, Черна Вода, или Вама Веке.

Arenamedia.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.